Προσθετική Οδοντιατρική


Προσθετική είναι η ειδικότητα της οδοντιατρικής που αφορά την αποκατάσταση και συντήρηση της προφορικής λειτουργίας, της άνεσης, της εμφάνισης και της υγείας των ασθενών όταν λείπουν δόντια ή και άλλοι γναθοπροσωπικοί ιστοί. Αυτό επιτυγχάνεται χρησιμοποιώντας βιοσυμβατά υποκατάστατα.
Στεφάνη είναι ένα είδος οδοντιατρικής αποκατάστασης που καλύπτει εντελώς ή «περικυκλώνει» ένα δόντι ή οδοντικό εμφύτευμα. Απαιτούνται συχνά όταν μια μεγάλη κοιλότητα απειλεί την δομική ακεραιότητα ενός δοντιού. Συνήθως συγκολλούνται στο δόντι χρησιμοποιώντας μια οδοντιατρική κονία (κόλλα). Στεφάνες μπορούν να γίνουν από πολλά υλικά και κατασκευάζονται από το οδοντοτεχνικό εργαστήριο. Το ιατρείο συνεργάζεται με το σύστημα EMAX για στεφάνες αποκλειστικά κατασκευασμένες από πορσελάνη και φυσικά παρέχει την και δυνατότητα κατασκευής μεταλλοκεραμικής στεφάνης (χωρίς να εκτίθεται μέταλλο στην κατασκευή). Ως αποτέλεσμα των παραπάνω επιλογών εξασφαλίζεται η μέγιστη αισθητική βελτίωση και παράλληλα η μέγιστη αντοχή της κατασκευής. Προσωρινή στεφάνη μπορεί να κατασκευαστεί από ακρυλική ρητίνη (πλαστικό υλικό).
Γέφυρα είναι μία σταθερή οδοντιατρική αποκατάσταση που χρησιμοποιείται για την πρόσθεση ενός δοντιού που λείπει. Κατασκευάζεται πάνω στα παρακείμενα δόντια τα οποία έχουν προηγουμένως παρασκευαστεί (τροχιστεί). Γέφυρες μπορούν να γίνουν από πολλά υλικά και κατασκευάζονται από το οδοντοτεχνικό εργαστήριο. Το πιο σύνηθες υλικό είναι η μεταλλοκεραμική κατασκευή (χωρίς να εκτίθεται μέταλλο στην κατασκευή) ώστε εξασφαλίζεται η μέγιστη αισθητική βελτίωση και παράλληλα η μέγιστη αντοχή της κατασκευής. Προσωρινή γέφυρα μπορεί να κατασκευαστεί από ακρυλική ρητίνη (πλαστικό υλικό).
Όταν ένα δόντι είναι πολύ κατεστραμμένο για να υποστηρίξει έμφραξη αλλά δεν είναι τόσο κατεστραμμένο για μια οδοντιατρική στεφάνη (θήκη), θα καταλήξει κάπου στη μέση. Η μέση λύση είναι η κατασκευή που ονομάζεται επένθετο. Κατασκευάζεται στο εργαστήριο και υπάρχουν δύο κύριοι τύποι υλικών που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή επενθέτων: σύνθετη ρητίνη και οδοντιατρική πορσελάνη. Το ιατρείο συνεργάζεται με το σύστημα EMAX που είναι η πλέον σύγχρονη μέθοδος και εγγυάται μέγιστη αισθητική βελτίωση και παράλληλα μέγιστη αντοχή της κατασκευής.
Στην οδοντιατρική, μια όψη είναι ένα λεπτό στρώμα υλικού που τοποθετείται πάνω σε ένα δόντι με σκοπό να βελτιώσουμε την αισθητική ενός δοντιού ή να προστατευθεί από βλάβη η επιφάνεια του δοντιού. Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι υλικών που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή όψης: σύνθετη ρητίνη και οδοντιατρική πορσελάνη. Μια όψη ρητίνης μπορεί να κατασκευαστεί άμεσα στο ιατρείο (σε ένα ραντεβού). Αντίθετα οι όψεις οι κεραμικές κατασκευάζονται στο εργαστήριο . Το ιατρείο συνεργάζεται με το σύστημα EMAX που είναι η πλέον σύγχρονη μέθοδος και εγγυάται μέγιστη αισθητική βελτίωση και παράλληλα μέγιστη αντοχή της κατασκευής.
Μια «γέφυρα Maryland» είναι ένας τρόπος για να αντικαταστήσει ένα δόντι που λείπει. Αποτελείται από ένα μεταλλικό πλαίσιο με ένα δόντι πορσελάνης στο μέσο της κατασκευής του μπροστινού μέρους του πλαισίου. καταλήγει στη συνέχεια ως ένα ψεύτικο δόντι, με δύο μεταλλικά πτερύγια σε κάθε πλευρά που σκοπό έχουν να συγκολληθούν στις γλωσσικές επιφάνειες των διπλανών δοντιών του ελλείποντος. Η τεχνική αυτή γέφυρα αναπτύχθηκε για πρώτη φορά στο Πανεπιστήμιο του Maryland (από όπου παίρνει το όνομά του).
Είναι η κινητή αυτή κατασκευή που έχει σαν σκοπό την αντικατάσταση αρκετών κυρίως ελλειπόντων δοντιών και περιοδοντικών ιστών σε μία γνάθο. Κατασκευάζεται από μεταλλική βάση (πλέγμα) και ακρυλική επένδυση. Σταθεροποιείται σε δόντια στηρίγματα μέσω μεταλλικών αγκίστρων που φαίνονται ή και συνδέσμων ακριβείας μη ορατών. Εναλλακτικά μπορεί να κατασκευαστεί και από θερμοπλαστικό υλικό χωρίς την υποστήριξη του μεταλλικού σκελετού και σταθεροποιείται στην θέση της με πλαστικά άγκιστρα στο χρώμα των ούλων.
Είναι πάλι κινητή κατασκευή (αφαιρούμενη από το στόμα) σε ασθενείς που έχουν απολέσει όλα τους τα δόντια σε μία γνάθο ή και τις δύο. Κατασκευάζεται από ακρυλικό εξ ολοκλήρου και έχει σαν σκοπό την αποκατάσταση όλων των γνωρισμάτων του προσώπου που έχουν απολεσθεί μετά την εξαγωγή όλων των δοντιών καθώς και την αποκατάσταση της ορθής λειτουργίας του στόματογναθικού συστήματος.

ΓΙΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ Η ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΡΩΤΗΣΗ / ΑΠΟΡΙΑ

210 2446 900

ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΩΝ 99, ΑΧΑΡΝΕΣ 13676, ΑΘΗΝΑ

Ωράριο λειτουργίας
Δευ: 09:00-13:00 και 16:00-21:00
Τρι: 09:00-13:00
Τετ: 09:00-13:00 και 16:00-21:00
Πεμ: 09:00-13:00
Παρ: 09:00-13:00 και 16:00-21:00
Σαβ: Κλειστά (μόνο επείγοντα)
Κυρ: Κλειστά (μόνο επείγοντα)

Το όνομά σας (απαραίτητο)

Το email σας (απαραίτητο)

Θέμα

Το μήνυμά σας

Παρακαλώ γράψτε τους χαρακτήρες που εμφανίζονται παρακάτω

captcha