Οδοντικά Εμφυτεύματα

Το οδοντικό εμφύτευμα είναι μια τεχνητή ρίζα, συνήθως κατασκευασμένη από τιτάνιο, χρησιμοποιείται στην οδοντιατρική για την υποστήριξη προσθετικών αποκαταστάσεων. Το οστό της γνάθου δέχεται το τιτάνιο και κατά την διάρκεια της επούλωσης προάγεται η οστεοενσωμάτωση . Οστεοενσωμάτωση ονομάζεται η άμεση επαφή της επιφάνειας του εμφυτεύματος με το περιβάλλον οστό.
Οδοντικά εμφυτεύματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την υποστήριξη ορισμένων παραδοσιακών προσθετικών αποκαταστάσεων, συμπεριλαμβανομένων στεφάνων, γεφυρών ή και οδοντοστοιχιών. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ως αγκυροβόλιο για ορθοδοντικές μετακινήσεις.
Για να τοποθετηθούν και να λειτουργήσουν τα οδοντικά εμφυτεύματα είναι φυσικά απαραίτητο να υπάρχει το κατάλληλο οστό σε ποσότητα και ποιότητα. Η διερεύνηση της πιθανής τοποθέτησης εμφυτευμάτων γίνεται με ακτινογραφικό έλεγχο απαραίτητα που μπορεί να περιλαμβάνει μικρές ακτινογραφίες στο ιατρείο, πανοραμική εξέταση των γνάθων και αξονική – ογκομετρική ακτινογραφία σε ειδικό διαγνωστικό κέντρο. Αφού σχεδιαστεί το πλάνο της θεραπείας με τα εμφυτεύματα ακολουθεί η τοποθέτηση χειρουργικά των εμφυτευμάτων. Κατόπιν τοπικής αναισθησίας τοποθετείται το εμφύτευμα στην ιδανική θέση από τον χειρουργό.

Υπάρχει η δυνατότητα άμεσης προσωρινής αποκατάστασης των εμφυτευμάτων αν συντρέχουν ορισμένες χειρουργικές και λειτουργικές παράμετροι, αλλά συνήθως τα εμφυτεύματα αφού τοποθετηθούν καλύπτονται από τα ούλα του ασθενή και αφήνονται για ένα χρονικό διάστημα 2-6 μηνών (ανάλογα την περιοχή του στόματος) ώστε να ενσωματωθούν στο οστό της γνάθου. Έτσι η τελική αποκατάσταση τοποθετείται μετά την παρέλευση αυτού του χρονικού διαστήματος είτε είναι στεφάνη (θήκη) είτε γέφυρα ή άλλη προσθετική επιλογή. Γίνεται λοιπόν αποκάλυψη του εμφυτεύματος με μια μικρή τομή πάνω από αυτό και αφού επουλωθούν τα ούλα μπορούμε να πάρουμε το τελικό αποτύπωμα και να σχεδιάσουμε την κατάλληλη προσθετική εργασία.

Ο πιο σύγχρονος και αποτελεσματικός τρόπος αποκατάστασης δοντιού στο οποίο έχει γίνει εξαγωγή

Τα Οδοντικά Εμφυτεύματα είναι πλέον οικονομικά προσιτά!

Με τα οδοντικά εμφυτεύματα μπορούμε να επιτύχουμε τέλειο αισθητικό αποτέλεσμα.
Τα οδοντικά εμφυτεύματα είναι πλέον μια πολύ καλά μελετημένη μέθοδος θεραπείας. Επιπλέον, η διαδικασία τοποθέτησης και αποκατάστασης του εμφυτεύματος ΔΕΝ πονάει όταν γίνεται κάτων από αυστηρό χειρουργικό-φαρμακευτικό πρωτόκολλο.

ΓΙΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ Η ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΡΩΤΗΣΗ / ΑΠΟΡΙΑ

210 2446 900

ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΩΝ 99, ΑΧΑΡΝΕΣ 13676, ΑΘΗΝΑ

Ωράριο λειτουργίας
Δευ: 09:00-13:00 και 16:00-21:00
Τρι: 09:00-13:00
Τετ: 09:00-13:00 και 16:00-21:00
Πεμ: 09:00-13:00
Παρ: 09:00-13:00 και 16:00-21:00
Σαβ: Κλειστά (μόνο επείγοντα)
Κυρ: Κλειστά (μόνο επείγοντα)

Το όνομά σας (απαραίτητο)

Το email σας (απαραίτητο)

Θέμα

Το μήνυμά σας

Παρακαλώ γράψτε τους χαρακτήρες που εμφανίζονται παρακάτω

captcha