Γενική Οδοντιατρική

Το ιατρείο εξυπηρετεί τους υποψήφιους ασθενείς μέσω της:

-Διάγνωσης, που περιλαβάνει κλινική εξέταση και εφ όσον χρειάζεται ακτινογραφική εξέταση

-Σχεδίασης της θεραπείας και αναλυτική πληροφόρηση του ασθενή για το τι αυτή περιλαμβάνει (αριθμός ραντεβού, κόστος κτλ)

-Θεραπείας

Ενδεικτικές Θεραπείες

Έμφραξη είναι η οδοντιατρική πράξη που έχει σαν σκοπό να αποκατασταθεί η λειτουργία, η ακεραιότητα και η μορφολογία της τη δομή των δοντιών . Η απώλεια οδοντικής ουσίας συμβαίνει συνήθως από τερηδόνα ή εξωτερικό τραύμα. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται στις εμφράξεις (ή αλλιώς σφραγίσματα) είναι πλέον κυρίως πολυμερή υλικά, δηλαδή οι ρητίνες (τα λεγόμενα λευκά σφραγίσματα).
Αποτρύγωση είναι η διαδικασία αφαίρεσης από την επιφάνεια των δοντιών (κυρίως στις επιφάνειες κοντά στα ούλα) της οδοντικής μικροβιακής πλάκας και της πέτρας που σχηματίζεται εκει. Η κάθε 6 μήνες εφαρμογή του καθαρισμόυ στον ασθενή είναι το κύριο όπλο για την θεραπεία της ουλίτιδας. Στο ιατρείο εφαρμόζεται καθαρισμός με συσκευή υπερήχων.
Ενδοδοντική θεραπεία ή απονεύρωση, είναι μια θεραπευτική ακολουθία στον πολφό του δοντιού με στόχο την εξάλειψη της μόλυνσης, της φλεγμονής του και του πόνου που έχει προκύψει καθώς και την προστασία του θεραπευμένου δοντιού από μελλοντική μικροβιακή εισβολή. Ο πολφική κοιλότητα και οι ριζικοί σωλήνες είναι φυσικές κοιλότητες μέσα σε ένα δόντι που κατοικούνται φυσικά από νευρικό ιστό, αιμοφόρα αγγεία και άλλες δομές. Ενδοδοντική θεραπεία περιλαμβάνει την αφαίρεση αυτών των δομών, την μετέπειτα διαμόρφωση, τον καθαρισμό και απολύμανση των κοιλότητων με πολύ μικρά εργαλεία (ρίνες,διευρυντήρες κτλ) και έμφραξη (πλήρωση) των εξυγιασμένων καναλιών με ένα αδρανές υλικό πλήρωσης. Τέτοιο υλικό είναι η γουταπέρκα σε συνδυασμό συνήθως ένα ευγενόλούχο φύραμα ή κάποιο άλλο υλικό σε σύσταση πάστας.
Είναι η διαδικασία αφαίρεσης της μικροβιακής πλάκας και πέτρας που έχει διεισδύσει κάτω από τα ούλα και έχει προσκολληθεί στην επιφάνεια της ρίζας των δοντιών. Αυτό συμβαίνει όταν η ουλίτιδα έχει εξελιχθεί σε πέριοδοντίτιδα. Μπορεί να γίνει συντηρητικά κατόπιν τοπικής αναισθησίας είτε ακόμα και χειρουργικά όταν είναι αυτό απαραίτητο. Είναι η βασική θεραπευτική μέθοδος για την αντιμετώπιση της περιοδοντίτιδας. στο ιατρείο εφαρμόζεται με συσκευή υπερήχων σε συνδυασμό με χρήση ξέστρων χειρός.
Οδοντιατρική λεύκανση είναι μια κοινή διαδικασία στη γενική οδοντιατρική αλλά κυρίως στον τομέα της Αισθητικής Οδοντιατρικής που αποκαθιστά το λευκό χρώμα των φυσικών δοντιών ή και λευκαίνει πέρα από το φυσική απόχρωση. Υπάρχουν πολλές μέθοδοι διαθέσιμες αλλα κυρίως εφαρμόζονται η λεύκανση με gel και νάρθηκες στο σπίτι ή η λεύκανση με πιο ισχυρά gel στο ιατρείο.
Εξαγωγή δοντιού είναι η πράξη αφαίρεσης ενός δοντιού από την στοματική κοιλότητα. Συνήθως ένα δόντι πρέπει να εξαχθεί όταν η δομή του έχει καταστραφεί (κάταγμα, τερηδόνα) σε τέτοιο βαθμό που δεν επιδέχεται αποκατάσταση ή όταν οι περιοδοντικοί ιστοί έχουν υποχωρήσει λόγω περιοδοντίτιδας και έχει καταστεί το δόντι μη λειτουργικό. Επίσης εξαγωγή μπορεί να γίνει εσχεμένα σε ακέραιο δόντι για διάφορους λόγους όπως η δημιουργία χώρου κατά την ορθοδοντική θεραπεία ή όταν το υπαγορεύει το σχέδιο θεραπείας για λόγους στρατηγικής. Οι εξαγωγές μπορεί να γίνουν συντηρητικά (απλή εξαγωγή) είτε χειρουργικά εάν είναι απαραίτητο. Χειρουργικά γίνονται εξαγωγές δοντιών εγκλείστων ή ημιεγκλείστων, δηλαδή δοντιών που δεν ήρθαν στην θέση τους όπως συνήθως συμβαίνει με τους φρονιμίτες καθώς και η αφαίρεση σπασμένων τμημάτων δοντιών που καλύφηκαν από οστό και ούλα.

Διάγνωση


Κλινική εξέταση και εφ όσον χρειάζεται ακτινογραφική εξέταση.

Σχεδίαση Θεραπείας


Πλήρης, αναλυτική πληροφόρηση του ασθενή για το τι περιλαμβάνει η θεραπεία
(αριθμός ραντεβού, κόστος κτλ).

Θεραπεία


Θεραπεία με τις πιο σύγχρονες μεθόδους.

ΓΙΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ Η ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΡΩΤΗΣΗ / ΑΠΟΡΙΑ

210 2446 900

ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΩΝ 99, ΑΧΑΡΝΕΣ 13676, ΑΘΗΝΑ

Ωράριο λειτουργίας
Δευ: 09:00-13:00 και 16:00-21:00
Τρι: 09:00-13:00
Τετ: 09:00-13:00 και 16:00-21:00
Πεμ: 09:00-13:00
Παρ: 09:00-13:00 και 16:00-21:00
Σαβ: Κλειστά (μόνο επείγοντα)
Κυρ: Κλειστά (μόνο επείγοντα)

Το όνομά σας (απαραίτητο)

Το email σας (απαραίτητο)

Θέμα

Το μήνυμά σας

Παρακαλώ γράψτε τους χαρακτήρες που εμφανίζονται παρακάτω

captcha